FAQ's

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Dat kan via de website onder de knop 'bestelformulier'. Nadien bespreken we de wensen via mail en krijg je op basis hiervan een offerte doorgestuurd waar de uiteindelijke prijs op vermeld staat. 

 

 

Hoelang op voorhand moet ik bestellen? 

Je kan best 3 tot 4 weken op voorhand bestellen. Het kan zijn dat sommige weekends snel vol lopen, we raden je daarom aan om zo snel mogelijk te bestellen eens je de datum vast hebt staan. Voor huwelijken bestel je best 5 tot 6 maanden op voorhand.

 

 

 Kan ik last minute bestellen?

Het kan zijn dat er last minute nog een plekje vrij is. Vraag je bestelling aan via het bestelformulier. Doorgaans krijg je binnen de 5 werkdagen antwoord. 

 

 

Kan ik een fondant taart bestellen?

Nee, wij werken uitsluitend met swiss merengue botercrème. Fondant zal enkel gebruikt worden voor kleine afwerkingen/decoratie op de taart.

 

 

Kan ik een biscuittaart bestellen?

Nee, wij werken met een cake basis. Een biscuittaart kan je dus niet bestellen bij ons.

 

 

Ik heb een leuke taart gezien, kan je deze voor mij namaken?

We zullen nooit een taart volledig kopiëren. Het kan wel ter inspiratie dienen maar het zal steeds in een Pastel by Ellen stijl gemaakt worden. Zo krijg je ook steeds een unieke taart. 

 

 

Kan er rekening gehouden worden met allergieën?

Afhankelijk van welke allergieën kan hier rekening mee  gehouden worden. Vermeld dit zeker bij je bestelling dan kijken wij wat mogelijk is. De klant is verantwoordelijk zijn/haar gasten correct in te lichten.

 

 

Kan ik alles veilig vervoeren naar huis?

Ja, alles wordt veilig ingepakt zodat het vervoer geen probleem zou mogen zijn. Bij afhaal geef ik je ook nog enkele tips mee voor een vlot verloop. Pastel by Ellen is niet aansprakelijk voor eventuele schade tijdens het vervoer. 

 

 

Moet ik mijn taart in de koelkast bewaren?

Ja, wij raden aan om je taart na afhaal in de koelkast te bewaren. Haal deze ongeveer 1u tot 1u30 voor het aansnijden uit de koelkast zodat alles op kamertemperatuur kan komen, dan smaakt de taart het beste. Voor desserts geven wij bij afhaal meer informatie wat al dan niet in de koelkast moet bewaard worden.

 

 

Hoelang blijft mijn taart goed?

Omdat alles vers wordt gemaakt kan je je taart tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Je kan deze ook invriezen in folie. Zo blijft die nog 2 maanden goed. 

 

 

Is alles op de taart eetbaar?

Nee, het kan zijn dat niet alles op de taart eetbaar is. Je zal hierover worden ingelicht tijdens de afhaal. Het is de klant zijn/haar verantwoordelijkheid om dit mee te delen aan de gasten. 

 

 

Moet ik een voorschot betalen?

Ja, wij vragen je een voorschot te betalen. Nadat je de offerte hebt ontvangen krijg je 72u om het voorschot te betalen. Doe je dit niet zal je aanvraag niet ingeboekt worden. Het voorschot bedraagt 50% van je totaalbedrag. 

 

 

Kan ik mijn bestelling aanpassen/annuleren?

Je kan je bestelling aanpassen/annuleren tot 2 weken voor ophaal. Bij annulatie meer als 2 weken voor de ophaaldatum krijg je je voorschot terugbetaald in de vorm van een tegoedbon die 1 jaar geldig is vanaf de datum van annulatie. Annuleer je minder dan 2 weken voor de ophaaldatum zal je voorschot niet terugbetaald worden. Dit omdat er al kosten gemaakt zullen zijn en voor het vrijhouden van de plaats. 

 

 

Kan mijn bestelling ook geleverd worden?

Wij leveren enkele bij een bruidstaart/buffet. Voor andere bestellingen werken wij enkel met afhaal. Dit plannen we samen op voorhand in.