Zou jij liever wat meer in de keuken staan om iets lekkers te maken maar weet je niet goed waar te beginnen? No worries, ik help je graag verder! 

Ik ga vanaf nu regelmatig een blog schrijven met handige tips & tricks rond het bakken.

Vandaag deel ik met jullie de eerste. Het leek me daarom handig om helemaal bij het begin te starten en de basics van het bakken met jullie te delen. Here we gooo…

 

  1. Zorg voor kwaliteitsvolle ingrediënten. Je ingrediënten vormen heel je gebak, zorg dus dat je voor kwaliteit kiest. Als je bijvoorbeeld een vanille cake maakt raad ik sterk aan om op zoek te gaan naar een kwaliteitsvolle vanille extract.

 

  1. Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur staan. Dit is een heel belangrijke tip! Als je eieren, boter… te koud zijn kan dit voor een zware en zelf inzinkende cake zorgen.

 

  1. Verwarm je oven op tijd op. Je oven schommelt vaak nog wat in temperatuur. Zet je oven daarom zeker op tijd aan zodat deze tijd heeft om op een stabiele temperatuur te komen.

 

  1. Zoek een goed recept en houd je eraan. Bij het bakken is het belangrijk om niet te veel af te wijken van het recept. Alles heeft een reden, wijk je te veel af kan het zijn dat je proporties niet meer kloppen en je gebak niet zal lukken zoals je wilt.

 

  1. Laat je cake deeg niet te lang staan voor je het in de oven zet. Ben je begonnen aan het deeg en belt je buurvrouw net aan? Op zich niet erg. Let er gewoon op dat je je deeg niet te lang laat staan en het zo snel mogelijk in de oven zet eens je eraan begonnen bent. Zo voorkom je een zware of ineengezakte cake.

 

  1. Geniet vooral van het bakken, probeer uit en weet dat het niet altijd even goed gaat lukken. Trial en error, dat hoort er nu eenmaal bij.

 

Ik hoop dat ik jullie hiermee wat kan helpen!

 

Liefs,

Ellen